Om


Jonas Bachmann er bosiddende på Nørrebro.
Her arbejder han med mixed media på lærred. Han bruger en bred vifte af materialer som spray, akryl, tusch, blæk, lim, sand og hvad der ellers falder ham ind. Hans malerier er præget af eksperimenter med en blanding af velkendte og nyopfundne teknikker.
Værker fra de sidste par år er hovedsagligt figurative, hvor motiver, komposition og maleteknik bruger elementer fra gadekunsten. Mange indeholder politiske undertoner med en spiseskefuld humor, en teskefuld alvor og et snert af sarkasme. Nogle er fabulerende, mens andre er mere insisterende i deres budskab.

”Jeg forsøger at tilføje de fleste af mine billeder én eller anden narrativ form. Arbejdsprocessen tager ofte udgangspunkt i en fortælling, som giver mulighed for et stærkt visuelt udtryk – undervejs kan fortællingen tage nye drejninger, i takt med at nye ideer opstår. Jeg ser altid min egen historie i billedet, men ønsker ikke at pådutte den til andre. Det er vigtigere, at de er åbne for beskuerens subjektive fortolkning. Tvetydigheden og fordybelsen er vigtige elementer. Folk må gerne være med til at konstruere narrativen og frembringe den. Jeg elsker når andre ser historier i mine billeder, som jeg aldrig selv kunne finde frem til.”

Et hurtigt kig på hans blog, vidner om en kunstner der spænder vidt i sit kunstneriske udtryk. Alsidigheden kommer til udtryk i malerierne, som enten er abstrakte eller figurative, men oftest grafiske. Nogle værker er holdt i sort og hvid, mens andre har fået én over nakken med hele farvepaletten. Der er tale om en legende kunstner, som i de sidste 6 år har været på en rejse gennem sit eget kreative univers og nu er ved at finde frem til sit særegne udtryk.

”Jeg er for det meste velovervejet og kontrolleret i udarbejdelsen af et nyt værk – men jeg forsøger også at ”give slip” i de indledende lag af maleriet. Det er befriende, når jeg kobler hjernen fra, eksperimenterer med teknikkerne og kaster med malingen. Der må meget gerne gå lidt actionpaint i den. Jeg bruger hænder, vandpistoler, koste, svampe, ruller eller hvad jeg finder sjovt i øjeblikket. Der opstår uventede og spændende ting i det hurtige, impulsive og umiddelbare. Fejltagelser kan pludselig blive enestående og flotte. I de sidste lag kan min indre perfektionist så komme på arbejde igen, og få værket til at hænge sammen.”


Peter Skensved
Big City Brains


Tjek min Facebookside her


Du er meget velkommen til at ringe eller skrive hvis du har spørgsmål.


Jonas Bachmann